POWER UP – SANATATEA INIMII!

Power Up – Sanatatea Inimii!

Inima este muschiul din corp care munceste cel mai intens. Bate de mai bine de 100.000 de ori si pompeaza mai bine de 10.000 de litri de sange in corp in fiecare zi. Fara o inima care sa functioneze corect, corpul este privat de oxigen sau de nutrientii de care are nevoie pentru a functiona in conditii optime.

Din acest motiv este important sa se mentina sanatatea cardiovasculara – deoarece are impact asupra fiecarei parti din corp. Oricum, in ciuda progreselor din medicina si din tehnologie, bolile cardiovasculare continua sa fie principala cauza de moarte in lume.

Pe cat aceste boli tind sa afecteze barbatii mai devreme, aceste boli ating ambele sexe si pot sa constituie o problema severa si debilitanta, care duce la spitalizari frecvente si la prescrierea de medicamente.

Diferite studii stiintifice continua sa demonstreze rolul exercitiilor fizice, al nutritiei si al unei alimentatii sanatoase care contribuie la sanatatea inimii. In acest articol va vom prezenta unele din ultímele cercetari revolutionare despre cum puteti sa aveti grija de cei mai important muschi al dumneavoastra.

  • Exercitiile fizice si sanatatea cardiovasculara

Unele din cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru inima dumneavoastra este sa  faceti miscare!

Stilul nostru de viata sedentar ne supune riscului de a dezvolta boli cardiovasculare, deoarece inima nu lucreaza la potentialul maxim si slabeste in timp.

A fi activi este una din modalitatile principale pentru imbunatatirea sanatatii generale a inimii. Beneficiile includ nivele imbunatatite de colesterol si grasimi, reducerea inflamatiei arterelor, pierderea in greutate, vase sanguine mai elastice si o presiune a sangelui mai buna. Copiilor si adolescentilor, US Departament of Health and Human Services recomanda minim o ora de activitate fizica pe zi, care sa inclusa activitati de intarire a muschilor si oaselor cel putin de 3 ori pe saptamana.

Pentru adulti, recomandarea saptamanala, este de 150 de minute de exercitii moderat intense, 75 minute de exercitii foarte intense, sau o combinatie dintre cele doua.

O strategie buna pentru cei care nu sunt in mod current activi este aceea de a incepe cu plimbari, dupa care sa inceapa gradual sa mareasca durata sau distanta.

OMEGA 3

American Heart Association recomanda minim doua portii de peste gras pe saptamana pentru a sprijini sanatatea inimii, dintr-un motiv serios. O ampla evidente stiintifica sprijina rolul pe care acizii grasi  omega-3 il joaca in sprijinirea sanatatii inimii, reducand nivelul trigliceridelor in sange (EPA si DHA contribuie la mentinerea unui nivel normal de trigliceride in sange iar efectul benefic se obtine cu un aport zilnic de 2 gr de EPA SI DHA), reduc presiunea sangelui (EPA si DHA contribuie la mentinerea unei normale presiuni a sangelui iar efectul benefic se optine cu un aport zilnic de 3 g de EPA si DHA).

Omega 3 Plus NeoLife

De asemenea, un studiu publicat recent de un consortiu global de cercetatori, cu numele “Fatty Acids and OutComes Research Consortium”, prescurtat FORCE, a oferit alte date care confirma cat de importanti sunt acizii grasi omega-3 din peste si unele alimente vegetale pentru functionarea inimii.  Rezultatele provin din diferite si ample studii efectuate in 16 tari care au inclus un total de peste 45.639 de participanti.

Aceste date reprezinta ultímele si cele mai complete informatii pana in prezent, despre cum omega-3 poate sa influenteze sanatatea inimii si confirma importante consumului de peste bogat in omega-3.

ALTI NUTRIENTI CARE SUNT IMPORTANTI PENTRU INIMA

NeoLife Bar

FIBRE: Se stie de mult timo ca o alimentatie bogata in fibre sprijina sanatatea cardiovasculara, in special scad nivelul de colesterol. Guma de Guar (minim 10g/zi), glucomannanul (minim 4 gr/zi) iar beta-glucanii din ovaz (minim 3gr/zi) contribuie la mentinerea unui nivel normal de colesterol in sange. Un geniu recent al Northwestern University a confirmat acest lucru si a mai adaugat si alte informatii utile referitoare la bemneficiile care deriva din consumul de fibre.

NeoLife Shake

Cercetatorii au ramas surprinsi de rezultate si au ajuns la concluzia ca noi toti ar trebui sa incepem sa urmam o dieta cu un continut ridicat de fibre. Cate fibre ar trebui sa consumam?

American Heart Association recomanda minim 25 de grame de fibre alimentare pe zi pentru adulti.

Se gasesc in: NeoLifeBar, NeoLifeShake.

OMEGA-3, ACIDUL FOLIC SI VITAMINELE DIN GRUPUL B:

Homocisteina este un aminoacid care se sintetizeaza in corp si un nivel crescut al sau este adesea asociat cu o crestere a riscului cardiovascular. Noi cercetari au confirmat ca folatul, vitamina B6 si B12 contribuie la un metabolism normal al homocisteinei.

Cercetatorii un au dovedit insa cum nivelul ridicat de homocisteína creste riscul cardiovascular, dar ca acesta are legatura cu deteriorarea arterelor fapt care duce la cresterea riscului de ateroscleroza. Intr-o recenta meta-analiza, cercetatorii au cules date din 13 studii si au observat ca suplimentarea nutritionala cu omega-3 atunci cand este combinata cu acidul folic si vitaminele B6 si B12 avea un efect mai bun asupra reducerii nivelului de himicisteina, fata de folosirea numai de suplimente cu omega-3. Cercetatorii au tras concluzia ca scaderea nivelului de homocisteína este mai probabil sa se datoreze rolului nutrientilor in degradarea homocisteinei.

Se gases in: Pro Vitality +

 Co Q10: INCARCATI-VA CELULELE!

Coenzima Q10 , prescurtat CoQ10 cunoscuta sub numele de ubichinona, este un compus important care se produce in corp. Se poate lua si din alimentatie: cele mai bogate surse sunt carnea, carnea de pasare si pestele, cu toare ca nivelul prezent in alimente un este suficient ca sa creasca in mod semnificativ nivelul din corp.

CoQ10 NeoLife

CoQ10 se gaseste in toate celulele organismului in concentratie mare in acele organe cu nevoi energetice mai ridicate cum sunt: inima, ficatul si rinichii.

Deoarece corpul poate sa sintetizeze acest compus nu se intampla des ca sa apara o carenta mai ales la varsta tanara. Insa, atunci cand imbatranim, sau luam anumite medicamente, nivelul lui CoQ10 sintetizat in corps cade.

Mai ales in cazul medicatiei cu statine care sunt folosite pe scara larga pentru a reduce nivelul de cholesterol si de trigliceride in sange, acestea au fost dovedite ca reduc nivelul de CoQ10 din corp, blocand caile comune din sinteza pentru colesterol impreuna cu cele pentru Coq10.

In concluzie, dovezile ne arata ca suplimentele pot sa ajute la corectarea acestei carente.

LEGATURA DINTRE IGIENA ORALA SI SANATATEA INIMII

Stiati ca sanatatea gurii poate avea un impacta supra riscului de problema cardiace?

Aceasta legatura este adesea ignorata, insa o igiena corecta a gurii un priveste doar dintii, aceasta poate avea un impacta supra sanatatii intregului corp.

Paradontoza este o problema de inflamatie crónica a tesutului aflat in jurul dintilor si poate sa cauzeze retragerea gingiilor si eventual caderea dintilor.

Atunci cand igiena orala eate redusa, inflamatia si infectiile pot sa se raspandeasca sistemic catre alte organe cum ar fi inima, ficatul  si rinichii. Bacteriile intra in circuitul sanguin prin gingiile expuse si duc la alte probleme in alte organe din corp. In realitate, un studiu recent, bazat pe datele de la “Danish Nationwide Cohort” efectuat pe 17.600 participanti, a aratat ca, atunci cand sunt comparati cu un grup de control de 83.000 de persoane din populatia generala, cei cu diagnosticul de parodontoza aveau un risc considerabil mai ridicat pentru sanatate cardiovasculara proasta si risc de mortalitate. Participantii aveau un risc cu 50% de evenimete cardiovasculare majore si probabilitatea de a muri mai mare cu 100% pana la 170%. Deci este mai important sa ne ocupan de igiena orala pentru a mentine un suras perfect, insa este la fel de adevarat ca acest fapt poate reduce semnificativ riscul de boli inflamatorii cronice.

Sursa: neolife.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu poti copia continutul.